Reflectie

Hier vind je mijn reflectie terug i.v.m mijn bachelor proef.

AANPAK

AANPAK

AANPAK

AANPAK​

Als ik over 1 onderdeel super treden ben, is het wel over hoe ik dit grootte project heb aangepakt. Doordat ik op Erasmus ben geweest en in januari dus geen taken of examens had, wist ik dat deze maand de enige maand zou zijn waarbij ik grondige desk research kon doen. Ik heb dus geen enkel moment onbenut gelaten en zo kon ik mijn desk research al afsluiten in januari
Desondanks ik al die research in 1 maand gedaan heb, heb ik af en toe wel wat moeilijkheden ondervonden. Zo was het niet makkelijk om music agencys te vinden waarbij de focus ligt op content creatie. In feite zijn er in België en zeker in Vlaanderen heel weinig bedrijven die dit doen terwijl hier wel nood aan is. Na lang zoeken en veel mails uit te sturen kwam ik terecht bij Ethos Music Agency. De resultaten van hun interview waren heel waardevol en hebben een groot aandeel gehad in mijn project. Doordat zij ook enthousiast waren over het idee van mijn project gaf dit me nog meer energie om hieraan te werken. Dankzij Wout, creator bij Ethos, ben ik ook bij sgt. Lesley terecht gekomen om de praktische kant van mijn project te testen.

Ik heb al mijn interviews en Google Forms persoonlijk doorgestuurd naar mensen waarvan ik vond dat ze belangrijk waren om een zo nauwkeurig mogelijk resultaat te krijgen. Concreet wilt dit zeggen dat ik mijn Google Form nooit publiek heb gemaakt, wat er wel voor gezorgd heeft dat ik lang heb moeten zoeken naar de juiste mensen, maar zo ben ik er 100% zeker van dat alle informatie relevant is.

Tijdens mijn research was ik ook opzoek naar een expert en dit bleek toch een stuk moeilijker te zijn dan ik hoopte. Doordat de cultuursector terug aan het herstarten is na corona waren vele videografen niet beschikbaar. Ik wou sowieso iemand die voeling heeft met de muzieksector dus mijn vijver om in te zoeken werd ook nog eens verkleind. Na lang zoeken kwam ik bij mijn huidige expert Julie uit. Zij had ook niet super veel tijd, maar was wel de ideale persoon en wou mij helpen. Julie is freelancer als storyteller, videograaf en fotograaf. Ze is lange tijd huisfotograaf geweest van concertzaal De Roma en heeft voor enkele bekende bands de content voorzien. Zij heeft me vooral geholpen bij het maken van het script en de juiste tips hierin te verwerken. Mijn expert had minder tijd tegen het einde van mijn project dus feedback op de visuele kant van mijn video heb ik vooral gekregen van medestudenten en collega’s videografen.

Toen mijn desk research afgelopen was, begon mijn stage. Tijdens deze periode heb ik mij vooral gefocust op mijn samenwerking met sgt. Lesley om te kijken wat werkt en wat niet werkt. Zij namen tijdens deze periode ook deel aan de Humo’s Rock Rally waarbij ze helemaal tot in de finale zijn geraakt. Ik mocht bij elk concert aanwezig zijn om foto’s te nemen zo had ik leuke content om mijn bachelor project website aan te vullen en kon ik deze ook bezorgen aan de band. Ik ben enorm blij dat ik dit kon doen, want het heeft er niet enkel voor gezorgd dat ik nog kon oefenen als concertfotograaf, maar het heeft er ook echt voor gezorgd dat ik van dichtbij de sector kon ontdekken.

Na mijn intensieve stage had ik het moeilijk om terug te starten aan mijn bachelor project. Ik had alle informatie die ik moest hebben, maar ik kreeg het maar niet uitgewerkt op papier. Ik vermoed dat dit kwam doordat ik moe was na stage én in de vakantie ook nog eens corona heb gekregen. Ik heb tijdens de lentevakantie dus 2 weken rust genomen en hierna met mijn AP begeleider een meeting gehouden. We hebben samen deadlines opgesteld om mijn script en storyboard af te krijgen. Terwijl ik met de vorige twee zaken bezig was, stelde Lies ook voor dat ik al mensen moest contacteren voor de opname dagen. Lies stelde mij ook gerust dat ik nog zeker op schema stond wat mij ook mentale rust gaf en nieuwe moed om verder te gaan. Bedankt Lies!

Alle opnames zijn goed verlopen dankzij mijn een goede voorbereiding van het script en storyboard. Ik had voor elke opname ook 2 uur gerekend zodat we zeker tijd genoeg hadden en niemand zich moest haasten. Desondanks het een voorbereid script was, heb ik geprobeerd om de artiesten de tekst in eigen woorden te laten zeggen zodat het iets persoonlijker werd.

CONTACT

CONTACT

CONTACT

CONTACT

Zoals eerder gezegd, heb ik iedereen die meegewerkt heeft aan dit project persoonlijk gecontacteerd. Om de mail zo kort mogelijk te houden, verwees ik de gecontacteerde altijd naar deze website om meer informatie te vinden over het project.
Mijn project draait rond het maken van content dus ik vond dat mijn website er ook mooi en cool uit moest zien omdat de gecontacteerde dan ook zagen dat ik dit belangrijk vind. Deze aanpak heeft gewerkt, want ik kreeg meerdere keren complimenten over het ontwerp van de website!

Het contact met mijn expert verliep via Whatsapp en zoals eerder gezegd, had ze naarmate de deadline van dit project minder tijd om mij te helpen. Aan de ene kant is dit wel jammer voor het project, maar aan de andere kant is het volledige begrijpelijk. Ik ken momenteel heel weinig creatieve die tijd hebben om nog een extra project erbij te nemen in deze drukke periodes.

Het contact met mijn AP begeleider verliep ook altijd heel goed. Ik ben heel blij dat Lies aanvoelde wanneer ik vastliep en dan ingreep om mij te helpen. Ze vertrouwde mij ook genoeg om niet steeds een meeting in te plannen, maar soms de communicatie via mail te laten verlopen. Dit was vooral handig in mijn drukke agenda!

WERKPUNTEN

WERKPUNTEN

WERKPUNTEN

WERKPUNTEN

  1. Desondanks de goede voorbereiding van mijn script en storyboard was ik 1 ding vergeten, namelijk het uitwerken van de visuele stijl zoals typografie, grafische elementen, kleuren,… van de video. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik de laatste 2 weken nog heel veel research heb moeten doen naar de design trends van 2022 en veel tijd ben verloren met het maken van verschillende drafts om te zien welke stijl nu het beste past. Als ik dit vooraf had gedaan, had de post productie veel makkelijker en sneller gegaan, maar om heel eerlijk te zijn was ik dit echt vergeten tijdens de voorbereiding. Ik had hier helemaal niet aangedacht!

  2. De audio van de video is ook niet goed. Ik heb hier heel veel effects op moeten zetten om de ruis in de achtergrond weg te krijgen. Ik heb zelf iemand gevraagd om hier met te helpen omdat het echt storend was. De muziek onder de video helpt wel een beetje, maar dit maakt dat de video van minder kwaliteit is.

  3. Ik wou de artiesten zo comfortabel mogelijk hebben waardoor ik ben gaan filmen in hun repetitiekoten. Dit zorgt voor te veel verschil in beelden. Elke achtergrond is wel mooi, maar het vormt niet echt een geheel. Ik had misschien zelf een ruimte moeten kiezen en inrichten om hier een geheel van te maken. Nu vormt de video een geheel door de grafische stijl die helemaal is doorgetrokken in de video.

  4. Het had leuker geweest om een expert te hebben die iets meer aanwezig was en had hierdoor misschien een tweede expert moeten zoeken. Nu heb ik het gevoel dat ik veel beslissingen zelf heb moeten maken waardoor ik niet de perfecte video heb die ik wou.

SAMENVATTING

SAMENVATTING

SAMENVATTING

SAMENVATTING

Het is waarschijnlijk al duidelijk, maar voor mij was dit echt een passie project. Ik wil in de toekomst zeker iets creatief gaan doen in de muzieksector en ik ben er zeker van dat dit een stap in de goede richting was. Ik heb heel veel kansen gekregen en gecreëerd voor mezelf. Ik ben terug veel meer concerten gaan fotograferen doordat ik de smaak terug te pakken had na mee op pad te gaan met sgt. Lesley. Door heel veel te gaan shooten vind ik dat hier ook al een mooie verbetering heeft plaats gevonden. Ik ben ook al veel meer te weten gekomen over de muzieksector wat erg fijn is. Doordat ik veel content kon plaatsen op mijn eigen sociale media en mij kon profileren als muziek fotograaf heb ik onlangs mijn eerste opdrachten gehad voor Sony Music!   

Ik had als de 2 volgende uitdagingen gegeven aan mezelf in het begin van dit project. 

1) Het creatieve: Als zelfstandige werk ik vaak in de business wereld waar weinig creativiteit aan de pas komt. Mijn doelgroep zijn beginnende artiesten dus zal mijn video ook creatief moeten zijn. Ik ga mij dus ook veel actiever moeten zijn in deze sector. 

Ik vind dat dit zeker gelukt is. Ik ben afgestapt van de cinematische, romantische, Peter Mckinnon stijl en heb de video snel proberen editen met uitgesproken typografie en tekst effecten. Het filmen en editen van verschillende standpunten is ook iets wat niet van mijn gewoonte is. Ik heb deze keer ook veel meer sound effects gebruikt wat ik normaal ook niet doe.

2) Het technische: Het filmen en editen van een professionele video. Ik ben nog niet heel lang bezig met videografie, maar ken uiteraard de basis wel. Bij deze opdracht streef ik erna om elke frame perfect te maken. 

Niet elke frame is perfect, maar ik ben wel erg blij met de standpunten van de interviews die ik gemaakt heb. Ik had liever nog iets meer B-roll gehad in de video, maar zoals eerder gezegd had ik niet echt nagedacht over de visuele stijl bij mijn voorbereiding.